Sommer

Mød bær- og frugtavlerne på Esrum kloster 26.-27. august.

19. november 2020

Man skulle ikke tro det, men klimaet i Nordsjælland er godt til frugt og bær – i hvert til fælde de fleste år. Nordsjælland er kystnært, det giver stor sol-indstråling og mindsker risikoen for nattefrost. De lange lyse sommerdage giver massere af sukkerproduktion til bærene og den relative kølige sommer gør at bær og frugt kan udvikle sig stille og roligt så den komplekse smag kommer frem. Den nordlige og kølige sommer bevirker også at der kommer syrlighed i frugt og bær. Det er en perfekt kombination til at give søde, syrlige og velsmagende bær og frugt, som vi kender fra vores egen have. Der er ingen grund til at importere bær og frugt i sæsonen – vi kan lave dem bedre selv her i Nordsjælland.

På Høstfestivallen møder du Møllehøj og Rokkedyssegaard. Kom og få en snak med bær-eksperterne og smag de lokale delikatesser.

Man skulle ikke tro det, men klimaet i Nordsjælland er godt til frugt og bær – i hvert til fælde de fleste år. Nordsjælland er kystnært, det giver stor sol-indstråling og mindsker risikoen for nattefrost. De lange lyse sommerdage giver massere af sukkerproduktion til bærene og den relative kølige sommer gør at bær og frugt kan udvikle sig stille og roligt så den komplekse smag kommer frem. Den nordlige og kølige sommer bevirker også at der kommer syrlighed i frugt og bær. Det er en perfekt kombination til at give søde, syrlige og velsmagende bær og frugt, som vi kender fra vores egen have. Der er ingen grund til at importere bær og frugt i sæsonen – vi kan lave dem bedre selv her i Nordsjælland.

På Høstfestivallen møder du Møllehøj og Rokkedyssegaard. Kom og få en snak med bær-eksperterne og smag de lokale delikatesser.

Møllehøj Kartofler & Grønt. Helle Buck og Stig Sørensen dyrker de klassiske danske bær, danske æblesorter, kartofler og en masse andre grøntsager. Hov jeg glemte lige æg fra fritgående høns – og om lige om lidt åbner Møllehøj deres gårdcafé i Søsum.

Stig tester om æblerne er klar til at blive plukket.

Rokkedysse Jordbær er fagnørder ud i jordbær og hindbær. Lisbeth dyrkerne et utal af forskellige sorter, syrlige, søde, tidlige og sene – du vil altid finde bære, der passer til din smag. Torben står i det store køkken og laver en masse forskellige bærprodukter, som syltetøj – rigtigt mormor syltetøj, bær og sukker – ingen hokus pokus tilsætningsstoffer. Er du til oplevelser, kan du tage familien med på pluk-selv eller hænge ud i jordbærbaren.

Måske er du også interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar