Kød

Kurt’s økokød

19. november 2020

– DYRENE LAVER NATURPLEJE – DU KAN SMAGE LANDSKABET

Kurt og familien bor på ”Lille Krogelund”, som er en økologisk landejendom på 18 ha, derudover forpagter vi et stort naturområde på ca. 200 ha. med skov, græs og engarealer til naturpleje og afgræsning ved Hellebæk Avlsgård.

Vi har Skotsk Højlandskvæg, som er robuste med et tykt hårlag, der isolerer mod kulde og regn. Dyrene trives bedst med at gå ude hele året. Dyrene klarer sig godt på marginale jorder, hvor de holder krat og buske nede. De mange forskellige græsser og urter, samt den højere slagtealder, er med til at give fortrinligt mørt kød, der er fedtfattigt og smager fantastisk.

I 2005 begyndet vi at sælge kød fra stalddøren, dette tog om sig og vi startede en gårdbutik, som hedder KURT’s ØKOKØD, hvorfra vi sælger gårdens produkter. Vi har også en aftale med lokale øko-landmænd om levering af lammekød og fjerkræ, så vi er leveringsdygtige i næsten alle udskæringer og pølser. Til Mortens aften og jul har vi friskslagtede ænder, gæs og kalkuner.

Vi lægger meget vægt på dyrevelfærd, slagteren kommer til os og slagter dyrene, tager dem med til slagteri, og parterer dyrene efter vores kunders ønsker. Derved undgår vi at dyrene bliver stressede af transporten.

Kom til Høstfestival og få en god snak med Kurt om godt kød fra dyr, der har gået på naturgræs, hvor du kan smage landskabet. Amerikanerne sælger det som eksklusivt ”grass fed beef” – her er det Kurt’s Økokød.

Måske er du også interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar