Grise Udvalgte

Grise, der giver en god smag I munden

18. november 2020

I marts 2014 begyndte Carsten Holm at producere gamle danske griseracer – sortbroget og gammel dansk landrace. Grisene går frit, får motion, de vokser langsomt, derfor får kødet meget smag. Sortbrogede grise har mere rødt og mørkere kød end andre racer. Fedtet er fastere, smager nødeagtdigt med sødme – det er fedtet der er interessant smagsmæssigt.

Produktionsformen Low Input og 100% udegrise hele året. De går sammen, 13 søer og én orne, og det kommer der grise ud af, som bliver født i det fri. Smågrisene fravender sig naturligt ved 10-12 ugers alderen, på det tidspunkt syntes soen, at de må klare sig selv. Grisene har hytter med halm at sove i, og ingen grise får ring i næsen, så derfor kan de frit rode i jorden, hvorved de supplere føden. Om sommeren er det græs, men om efteråret nå regnen kommer, bliver der for alvor gang graveriet for at finde rødder, snegle, orme, m.m., som de både lugter og føler sig frem til.

Da jeg kun har et lille landbrug, hvor jeg kender hvert dyr og har taget vare på deres velfærd. Dyrene slagtes på lille lokalt slagteri med kort transport og leveres til døren i kølebil af Kødsnedkeren.

På Høstmarkedet er du velkommen til at få en snak med Carsten om rigtige grise, der giver en god smag i munden.

Måske er du også interesseret i

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar